viragLegfrissebb...


Felnőhetnek-e a kisbabák nyers, Élő Étel étrenden?

Számos új megjelenő információs anyag szükségessé tesz,i hogy a kisbabák táplálásával kapcsolatos új nézeteket közöljem...

További részletek…

 

viragKapcsolat

Email: napeledel@gmail.com

 

Nap-Kex

NAPELEDEL KÖNYVKIADÓ

Kiadónk azzal a céllal jött létre, hogy a nyers táplálkozásról Magyarországon hiánypótló irodalmat adjon ki és népszerűsítsen.


Joan van Rooijen

Ödön-portré

„1943-ban Hollandiában születtem. Nővérképzésben vettem részt, főnővérként dolgoztam, fizioterápiát és kórházi menedzsmentet tanultam.

1988-ban mindenevőből vegetáriánus lettem és makrobiotikával foglalkoztam. Amszterdamban az Iyengar Jóga Intézetben jógatanár diplomát szereztem. Gabriel Cousens Conscious Eating című könyvének olvasása nyomán ismerkedtem meg a nyers táplálkozással, az Élő Ételekhez kapcsolódó életstílussal. Saját konyhámban kísérleteztem, és külföldi éttermekben dolgoztam. Így az évek alatt szerzett tapasztalataimmal sikerült egy nemzetközi jellegű Élő Étel konyhai stílust kialakítanom.
Filozófiám szerint az Élő Étel, a jóga és a pránájáma együtt, egyedülálló egységben vannak egymással. Testünk és lelkünk harmóniáját segítik elő. Rendezettebbek, energikusabbak leszünk, könnyebben valósítjuk meg mindazt, amiben hiszünk. Egyszóval boldogan élünk.”


Horváth Ödön

Joan-portré

„1938-ban születtem Budapesten. Költő, műfordító vagyok. Az Amszterdami Teológiai Főiskolán szereztem hittantanári diplomát 1981-ben. 15 éven át dolgoztam, mint lelki gondozó egy amszterdami katolikus kórházban. A kilencvenes években tolmácsként vettem részt Salgótarjánban a magyarországi szupervíziós képzés beindításánál.
Műveimet folyóiratokban (2000, Vigília, Napút, Muravidék, Kapu, az egri Agria, az érdi Dunapart, Váci Polgár, a szerbiai Sikoly, a szlovákiai Átkelő) és a Dunakanyar költészete, az Ezer magyar haiku és az Arcok és énekek 2010, 2011 és 2012 évi valamint a Költői Budapest Budapest Költői című antológiákban közölték illetve jelentették meg.

Versesköteteim:
Léggömbről a táj (2006) A tavasztól a télig és a születéstől a halálig haladó szerkesztésben összeállított és 270 szonettet tartalmazó szonett-gyűjtemény 10 ciklusban. Szabados György Kossuth és Liszt díjas zeneszerző és zongoraművész előszavával és Győrffy Sándor a tárgykörökhöz simuló grafikáival.
Az örök idő nyomában (2011) Négy évszak haikui. Az Újévtől-Óévig terjedő, a tizenkét hónapon áthaladó haikukból összeállított kötet. Szepes Erika irodalomtörténész előszavával. A könyvhöz ugyancsak Győrffy Sándor készített képeket.
J. van Tooren holland költőnő Haiku, az ifjú Hold (2011) című, hazájában nagy sikerű munkájának magyarra átültetett kiadása. A könyv 2011-ben a XVIII. Nemzetközi Könyvfesztivál könyvei közül, a költészet kategóriában az Irodalmi Jelen TOP 10 listára is felkerült. Tehát egyike lett a tíz legjobb és legszebb könyvnek. Az Írók Boltjában pedig másodmagával a hét könyve elismerést kapta. a vers-kategóriában bekerült a TOP-10 költői munkák közé és az Írók Boltjának értékelése szerint a hét könyve is volt.
'56 Rekviem (2012) című CD-t és az 1956-os forradalommal kapcsolatos képeket is tartalmazó verses-zenés kötet a forradalom 56. évfordulójára jelent meg. Horváth Ödön verseit Turáni Csongor zeneszerző és hegedűművész zenésítette meg. Madár János költő előszavával.

2013-ban Váci Mihály Díjat kaptam.

Tagja vagyok a Magyar Írószövetségnek. Kismaroson élek.”


Saját haikuim: http://www.terebess.hu/haiku/odon.html

Japán haikufordításaim: http://www.terebess.hu/haiku/horvath.html

Nyugat-európai versfordításaim: http://www.terebess.hu/haiku/wansdronk.html

Blogom: http://www.horvathodonversei.blogspot.com

Németh Csongor

Csongor-portré

„1969-ben születtem Temerinben. Alkalmazott grafikusművész, tipográfiai tervező vagyok. A Magyar Iparművészeti Főiskolán szereztem diplomát tipográfia-alkalmazott grafika szakon 1993-ban, majd 1995-ben a főiskola Mesterképző Intézetének Vizuális-kommunikáció Stúdió grafikai műtermében (Konzulens tanáraim: Kiss István, Maczó Péter, Pálfi György, Virágvölgyi Péter...).

A TAKT (Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor) egyik alapító tagja és művészeti vezetője voltam. Művészeti- és műszaki szerkesztőként dolgoztam könyvkiadókban. 1999-től saját grafikai stúdiómmal közel 30 kiadónak terveztem több mint 500 könyvet/könyvborítót. 2004-től a Trajan Könyvesműhely vezetője is vagyok.
A Napeledel Könyvkiadó könyvei belíveinek és borítóinak a tervezője vagyok.

A Szép Magyar Könyv versenyen a munkáim több alkalommal kaptak díjat és oklevelet; Budai Díjat; a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Fitz József-díját. A HAIKU – Az ifjú Hold című könyv a XVIII. Nemzetközi Könyvfesztivál könyvei közül felkerült a költészet kategóriában az Irodalmi Jelen TOP 10 listára.”

http://www.nemethcsongor.mlap.hu