viragLegfrissebb...


Felnőhetnek-e a kisbabák nyers, Élő Étel étrenden?

Számos új megjelenő információs anyag szükségessé tesz,i hogy a kisbabák táplálásával kapcsolatos új nézeteket közöljem...

További részletek…

 

viragKapcsolat

Email: napeledel@gmail.com

 

Nap-Kex

A Napeledel Könyvkiadó könyvei

Joan van Rooijen:
NAPELEDEL – Az Élő Ételek szakácskönyve

Második, bővített kiadás

A GLOBÁLIS LEHÜLÉST elősegítő konyhában a Napeledel című receptkönyv utat mutat testünk természetesebb táplálásához. A könyv arról is szól, hogy az Élő Ételek fogyasztása során erősödik energiaszintünk, életerőnk, kalória számolgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül betegségeinken.
További részletek…

 

Horváth Ödön
Léggömbről a táj – Szonettgyűjtemény

Horváth Ödön első kötete szinte érezhető hullámmozgásban visszatérő és különböző témakörökből összeállított versek gyűjteménye. A természetről, társadalmi visszásságokról, vallásos érzelmekről, filozófiai eszmefuttatásokról, a szerelemről, az élet szépségeiről, a városi, a falusi élet szereplőiről, az öregedésről és a halálról szóló szonettciklusok követik egymást különös egymásutánban.
További részletek…

 

Horváth Ödön
Az örök idő nyomában – Négy évszak haikui

Ez a könyv a Cédrus Művészeti Alapítvány kortárs irodalmi alkotásokra 2009-ben kiírt pályázata (vers kategóriában) kiemelt alkotása!
További részletek…

 

J. van Tooren
HAIKU – Az ifjú Hold
Japán haikuköltészet a tizenötödik századtól mostanáig

Haiku – Az ifjú hold című könyv japán haikuk fordításának gyűjteménye. A nagy japán költőknek sikerült a dolgokat néhány egyszerű, könnyed, játékos, de magával ragadó szóval a lényegükben megérinteni és mások számára is bemutatni.

A haiku: zenköltészet. Szinte minden kis költeményből sugárzik a mindennapi dolgok iránti érdek nélküli figyelem és tisztelet. Ez a mélyen átélt tapasztalat érinti meg az olvasót. A versek mértékadó tárgyilagossága hatást gyakorolt az európai költészet bizonyos áramlataira, így a holland költészetre is. A japán haikukat sok nyelvre ültették át.

J. van Tooren közel egy tucat kiadást megért könyvében tájékoztat a haikuköltészet hátterérõl és történetérõl, valamint a legjelentősebb japán haiku-költőkről.
További részletek…

 

Horváth Ödön
Más tájak felé

Horváth Ödön Más tájak felé című kötetére jellemző a finom művű kidolgozás és a formai gondosság. A költemények életünk fontos dolgairól szólnak.
További részletek…